Een rijopleiding bij rijschool ALEX, wat houd dat nou in?
Wanneer jij je inschrijft voor een rijopleiding  bij rijschool ALEX , ontvang je zo spoedig mogelijk het theorie pakket. Deze bestaat uit een boek en een pas om online alle informatie te vinden die ook in het boek staat, je kan online ook verschillende theorie examens oefenen. Zo kan je studeren waar en wanneer het jou uitkomt! Je kan ook nog het  PRAKTIJKBOEK ” Taal van de weg “ een boek boordevol praktische informatie downloaden! Natuurlijk kan je ook deelnemen aan onze unieke theoriecursus, voor meer informatie neem contact op met de rijschool.
Daarnaast start je direct met een ervaren instructeur van rijschool ALEX met de praktijk-lessen, deze praktijk-lessen hebben een gestructureerde opbouw en zijn voor een ieder goed te volgen! Alle praktijk-lessen bestaan telkens uit 2 uur (2 lessen á 60 minuten) de instructeur haalt u op de afgesproken plaats op (thuis / school / e.d.) en brengt u ook steeds weer op de afgesproken plaats terug. Je hoeft dus nooit ergens heen te komen en zult nooit op eigen gelegenheid weer ergens naar toe moeten reizen.
Nadat je voor het theorie examen bent geslaagd zal rijschool ALEX in overleg met jou het praktijk examen inplannen, uiteraard moet je wel bijna zo ver zijn om een examen te doen.Van het geplande examen krijg je een bevestiging van thuis gezonden. Indien je dit wenst kan een Tussentijdse Toets bij het CBR worden aangevraagd voor slechts 200 euro. Deze toets doe je dan ongeveer 4 á 5 weken voor jouw praktijk examen. De Tussentijdse Toets verhoogd je slagingskans enorm! In sommige pakketten zit deze TTT standaard opgenomen.
LET OP !! De kandidaat heeft na het behalen van de theorie een mail gekregen. De kandidaat moet scherp in de gaten houden dat zijn/haar theorie niet verloopt. Dit ivm praktijk examen inplannen. De Rijschool is hier NIET aansprakelijk voor, als deze in de tijd verloopt dat het examen nog moet plaats vinden. Rijscholen krijgen namelijk geen melding dat het theorie certificaat verloopt . Wel komt er een melding , als er op het moment van plannen de theorie al verlopen is.
Voor alle opleidingen van rijschool ALEX geldt: overleg steeds met je instructeur wat het beste is voor je opleiding, hij weet wat jij het beste kan doen! Soms is het nodig dat je een vervolg pakket voor de praktijk lessen nodig hebt, immers niet iedereen kan in 26 uur leren autorijden. Je instructeur zal tijdig aangeven wat hij er van denkt, zodat een praktijk examen kan worden aangevraagd.( Word in overleg met jou gedaan) (zie tabblad prijzen, voor een eventueel vervolg pakket. Bij een vervolg pakket , wordt dit altijd met de leerling zelf besproken. De leerling bespreekt dit thuis en bij vragen horen wij dit graag. Bij goedkeuring van de leerling worden de overige uren in rekening gebracht )
De eigen (geneeskundige) verklaring is zoals bij elke rijschool ook bij rijschool ALEX verplicht! Het gaat hier om de verklaring van gezondheid welke ook moet worden ondertekend bij het afnemen van het CBR praktijk examen!  Vanaf 01-11-2017 moet de kandidaat zelf de eigen verklaring indienen bij het CBR .
Let op ! De instructeur doet in overleg een praktijk examen inplannen. Als het praktijk examen éénmaal is gepland kan het niet zomaar gewijzigd worden. Bij uitzondering(en) wil het CBR het examen annuleren. Deze uitzonderingen zijn : Begrafenis cq crematie fam lid , ernstige ziekte ( langdurig ) , ziekenhuis opname . Neemt de kandidaat zelf de beslissing niet voor het examen te gaan zal er een nieuw examen op eigen kosten gepland moeten worden.