2ToDrive

Rijles vanaf 16,5 en je rijbewijs met 17 jaar!
Op 1 november 2011 was het dan zover, je mocht starten met je autorijles vanaf 16 ½ jaar, je rijbewijs halen met 17 jaar en tot je 18 jaar begeleid rijden met een coach. Met 18 jaar ben je er dan klaar voor! Om alleen auto te rijden.
Wanneer mag je met 16,5 starten en met 17 jaar je rijbewijs halen?
· Ben je 16, dan mag alvast je theorie-examen halen.
· Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen nemen.
· Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen.
· Heb je het rijbewijs gehaald, dan mag je tot 18 jaar autorijden samen met je begeleider.
· Vanaf 18 jaar mag je helemaal alleen de weg op.


Begeleiderspas aanvragen op tijd doen!
Om vanaf je 17e te mogen autorijden moet je beschikken over een begeleiderspas, op deze pas kan jij tot 5 personen aanwijzen om jou te begeleiden. Deze personen moeten langer dan 5 jaar een rijbewijs bezitten en van onbesproken weggedrag zijn (dus niet regelmatig bekeuringen, drankgebruik enz.).
Deze begeleiders moeten zich eerst aanmelden als begeleider (coach) op http://www.2todrive.nl/aanmelden. Dit kunnen zij doen door in te loggen met hun DigiD code, het RDW beslist of zij geschikt zijn als begeleider (coach), de begeleider krijgt hiervan melding en een brief.
Als alle begeleiders zich hebben aangemeld, kan jij je begeleiderspas aanvragen, ook dit kan op http://www.2todrive.nl/aanvragen (wacht dus totdat alle begeleiders/coaches zich hebben aangemeld). De pas kost 35 euro en deze kan je middels Ideal direct betalen, hierna wordt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen aan je toegezonden met de post.


Met 16,5 jaar rijlessen!
2todrive voor iedereen die vanaf 16,5 jaar wil beginnen met rijlessen. Onze speciale jongeren  rijopleiding is er op toegespitst om je klaar te stomen voor het rijbewijs met 17 jaar. Je begint met een proefrijles, we halen je thuis op en bekijken tijdens de eerste rijles hoeveel rijlessen wij denken dat je nodig hebt. Je hoort dan ook meteen wat het kost om je rijbewijs te halen met één van onze les pakketten.

Hoe snel kan je het rijbewijs halen?
Rijschool ALEX heeft over het algemeen geen wacht lijsten en je kan direct starten! De snelheid van je rijopleiding hangt alleen af van je 17de verjaardag. Je kan je rijbewijs in 14 of 21 dagen halen (alleen na een positieve intake), gaat dit te snel? Dan past een compact opleiding in 4 tot 8 weken of een rijopleiding in meer dan 3 maanden wellicht beter bij je Meld je nu aan!